Sorteer volgens

 1. 3.0

  Vinyasa core strenght – Mya

  Canggu. Wat voorheen een rustig surfdorpje bleek te zijn, is inmiddels uitgegroeid tot bruisende metropol aan de zuidkust van Bali. Hippe food- en coffeebarretjes, gebruinde ‘beachbums’ op hun scootertjes met plank on the side en trendy partyvenues all over the place. Er wordt rijkelijk gestrooid met termen als ‘yoga, organic, healthy’ en het liefst allemaal in 1 zin. Quasi-nonchi gestijlde dames die rondlopen met ‘say no to plastic’ en tegelijkertijd hun peuk op straat wegschieten. Oke. Voldoende backgroundinformation.

  En bij zo’n ‘organic verhipping’ kunnen yogstudio’s natuurlijk niet ontbreken and that’s where I step in. The look & feel van Serenity studio maakt dat de eco-chick in mij even een wave van geluk inzet. Maar eenmaal binnen gelokt blijkt het van korte duur. En niet omdat de plek niet tof is. Zo is de bewegwijzering helemaal in hippie cq. surfstyle, met het woord eco overal waar je kijken kunt en ook voor een cursus zelf-te-brouwen-Kombucha blijk je hier perfect op je plek.

  Maar ondanks deze ogenschijnlijke organische ballenbak, voel ik ‘m niet. Iets klopt er gewoon niet. Het ligt er te dik bovenop. Het personeel is te aardig. Er wordt te hard geschreeuwd. Protserige bordjes met ‘hier rijdt de eerste zonne-aangedreven caddy’ en ‘hier vangen we regenwater op’ maken het er allemaal niet beter op. Want waarom zo hard van de daken schreeuwen? Is een zuivere intentie niet voldoende? Met alle prachtige communicatie die daar als vanzelf uit voortvloeit als organische kers op de bio-taart?

  Afijn. Ik ben hier voor de yoga, dus dat is wat ik met mijn voorgenomen open blik ga ervaren. De studio ziet er chill uit. Open, bamboe-ig met uitzicht op palmbomen. De pittige Mya blijkt de lerares die ons met haar afgetrainde lijf, waar ik door haar sporttopje helaas niet omheen kan, in no-time naar de meest gevreesde asanas brengt. Een serie van 6 staande houdingen op hetzelfde been, een hoofdstand vanuit balasana (seriously?) en een never-ending navasana (boothouding) blijken nietsontziend onderdeel van haar killer-repertoire aangedreven door hondlok-achtige klikjes (kom ‘s, kom ‘s, klik, klik, die dus;).

  Maar eerlijk is eerlijk. Ze trekt ons er doorheen. Ze weet waar ze het over heeft. Ze beschikt over een brede kennis die zeer zeker bijdraagt aan mijn practice. Althans op fysiek niveau. Mijn spirituele laag wordt echter weinig tot niet gevoed. En ook hier twijfel ik of er een werkelijk zuivere yoga intentie achter haar teachings schuilgaat. Maar daarvoor zou ik haar aangenaam folterende core strengt vinyasa nogmaals moeten ervaren. Who knows. Keep you posted!

Write a review

Jouw beoordeling