Als een opgetogen catwalk vult de binnentuin zich met de meest uitzonderlijke yoga ‘haute couture’. Creatief gestylde yogi’s versierd met veren, verfstreken, neusbellen en tatoeages. Een show van innerlijke rijkdom geprojecteerd op het toneel van Ubud’s episch centrum; de Yoga Barn. En zo pakt de een vol het podium en kijkt de ander wat afwachtend de artistieke kat uit de boom. Ik hang er ergens tussenin. Want terwijl de luid hoorbare voorbereidingen boven in volle gang zijn, ben ik vooral benieuwd wat deze ´Ecstatic Dance´ochtend bij Bali’s high-vibrant snoepwinkel me gaat brengen.  

 

Spiritueel karakter

Want een bezoekje aan Ubud is niet compleet zonder deze Yoga Barn. Ubud heeft van origine nou eenmaal een spiritueel karakter en om deze echt te beleven hoort daar iets in deze sferen bij. Mijn inziens ben je het aan het dorpje verplicht om minimaal 1x iets aan mindfullness, yoga of ‘upliftende’ activiteiten te ondernemen. En met een rooster bommetje vol interessante en verrassend hertz-upgradend materiaal, moet dit hier niet zo moeilijk zijn.

 

Over Ubud

Van heinde en verre komen de ‘bewustzijnszoekers’ hier al jaren een flinke injectie licht halen. En dat kan op verschillende manieren; wat dacht je van een ‘Choco divine’ bij Earth Cafe, een ‘White Magic’ bij Alchemy of een ‘Spoon of matter’ bij Earth Cafe. En dan heb je ook nog een lichaamsgerichte menukaart met een ietwat onsmakelijke rectal o’zone of de meer toegankelijke accupunctuur-sessie.

 

Mijn ervaring

Mijn organische hart smulde ervan, dusdanig dat ik regelmatig het gevoel had iets te missen. Er is zoveel te ontdekken, te ervaren en te proeven dat ik soms niet wist waar te beginnen. Maar Ubud wijst je de weg. Zonder planning waren mijn dag ‘packed’, op een goeie manier. Zo danste ik m’n eerste ochtend al de heldere Balinese sterren van de hemel in de Yoga Barn en slurpte ik van een ‘Green Matcha Latte’ bij Ubud’s chillste Ra. Dit alles zonder ook maar enigszins te zoeken of m’n best te doen. Je geeft je over en Ubud wijst je de weg.

Laat een reactie achter